Onze visie op dagbesteding:

Stichting The Tree of Life  biedt cliënten ondersteuning op het gebied van het opdoen van ervaringen m

et het verkrijgen van ervaring op arbeid, afgestemd op de mogelijkheden en waar dat kan op

de interesses van de cliënt. Daarbij geldt het uitgangspunt ‘Een plek voor mensen die rust zoeken’’.

 

 

 

Doelstelling en werkwijze:

Wij willen voor de cliënt een plek creëren waarin zij volledig hunzelf kunnen zijn. Er wordt verwacht om creatief te werk te gaan. Als zij niet willen (kunnen) werken en een gedeelte van de dag willen relaxen om te ontladen van gebeurtenissen die stress opleveren dan moet dit ook mogelijk zijn. De gedachte hierbij is en blijft wel dat cliënten in een proces zitten waar ups en downs geaccepteerd worden. Dit houdt in dat te alle tijden de regie bij de begeleider(s) blijft liggen en er een band wordt  opgebouwd  door gehoor te geven aan de hulpvraag van cliënten .

Het is onze bedoeling dat er met de cliënten een zoektocht begint naar wat zij nou werkelijk willen doen, leren, ontwikkelen. Waar met hen de ruimte wordt voorzien van de zaken die hun op dat moment belangrijk vinden.

Dagbesteding gericht op persoonlijk welbevinden van deelnemers: Je maakt op een dag van alles mee. Je doet ervaringen op én doet mee waar je kunt.

Je doet dit in een tempo dat aan jou wordt aangepast. Tussendoor is er genoeg ruimte om  rust te krijgen. De dagbesteding is voornamelijk gericht op jouw welbevinden. Dit door op een ontspannen wijze zinvolle activiteiten te doen.

 

 

 

Ons aanbod aan activiteiten:

Mozaïekgroep:

Je werkt aan een werkstuk van mozaïek. Je werkbegeleider ondersteunt waar nodig. Je snijdt en knipt tegels. Je geeft het werkstuk vorm, je lijmt en voegt de mozaïekwerkstukken. Je denkt mee aan nieuwe producten die passend zijn aan de huidige trend.

Houtbewerking:

 Je bent op diverse manieren bezig met bewerking van hout. Zo kun je hout kloven, zagen, stapelen en schuren, maar kun je ook bezig zijn met schilderen, boren, schaven, lijmen en schroeven van hout.

MoestuinenTuinonderhoud:

 Je onderhoudt de moestuin en tuin. Je helpt, samen met je werkbegeleider, bij het onderhouden van de tuin. Je maait het gras, je doet het tuin- en plantonderhoud zoals; planten zaaien, water geven, onkruid verwijderen en oogsten van groenten en fruit.

Dierverzorging:

  Op onze boerderij zijn er natuurlijk dieren te vinden! We hebben twee geiten, 5 kippen en een haan en zwemmen er vissen in de vijver. Een van de taken is het voeren en  verzorgen van de dieren.

Naaigroep:

Er is de mogelijkheid om je aan te sluiten bij de naaigroep. Hier worden onder andere knuffels gemaakt, kledingstukken die kapot zijn gegaan en gerepareerd kunnen worden gemaakt, of als je zelf creatieve ideeën hebt dan kijken we altijd samen wat hierin de mogelijkheden zijn.

Schilder/tekengroep 

 Mocht je het leuk vinden om te schilderen en te tekenen en schuilt er een ware Picasso in jou, of wil je dit gewoon voor je plezier doen omdat je op deze manier je (creativiteit) kan uiten, dan is het mogelijk om deel te nemen aan de schilder en tekengroep.

Ontspanningsactiviteiten zoals sport en Spel en wandelen:

Wanneer de begeleiders merken, -en als cliënten zelf aangegeven dat er behoefte is aan een ontspanningsactiviteiten, dan wordt er met regelmaat een Sport en-of spel activiteit georganiseerd, zoals bijvoorbeeld zwemmen of voetballen. Tevens wordt er met regelmaat een wandeling gemaakt. Dit kan zowel in groepsverband als individueel.